آیا قبل از کامپوزیت دندان، جراحی لثه انجام می‌شود؟

همان طور که پیش تر نیز به این نکته اشاره شد، کامپوزیت دندان روشی اصلاحی با خشونت و سختی پایین برای بهبود دادن شرایط و وضعیت دندان ها است. از آن جایی که در این روش تنها ظاهر و نمای بیرونی دندان ها تحت تأثیر قرار گرفته و ساختار کلی دندان ها تغییر نمی کند، به طور معمول نیازی به استفاده از جراحی لثه وجود ندارد؛‌ اما همیشه نیز این طور نیست.

برخی موارد وجود دارند که در آن ها، دلایلی هستند که سبب می شوند کامپوزیت کردن دندان ها امکان پذیر نباشد. بسته به دلیلی که مانع کامپوزیت دندان ها می شوند، روشی هم برای رفع کردن مشکل وجود خواهد داشت. یکی از روش هایی که می توان به کمک به حل مشکل دندان ها یا لثه پرداخت، جراحی لثه است.

 

دلایل انجام جراحی لثه قبل از کامپوزیت

در برخی موارد، زمانی که فرد برای کامپوزیت کردن دندان ها به دندان پزشک مراجعه می کند، متوجه می شود که بدون جراحی لثه امکان کامپوزیت کردن دندان ها برای او وجود ندارد. در این صورت در ابتدا باید جراحی لثه انجام شده و سپس اقدام برای کامپوزیت کردن دندان ها صورت بگیرد. دلایلی که می توانند نیاز به جراحی لثه را در فرد ایجاد کنند، به صورت زیر هستند:

دلیل اول | مشخص بودن دندان ها به هنگام خندیدن یا خنده لثه ای

در برخی از افراد، بخش قابل توجهی از لثه ها در زمان خندیدن دیده می شود. در چنین حالاتی به طور معمول دندان ها نیز بسیار کوچک بوده و بخش زیادی از دندان ها درون لثه قرار گرفته است. به کمک جراحی لثه ای که به طور معمول در یک جلسه انجام می شود، لثه کمی بالاتر برده می شود تا دندان ها ارتفاع بیشتری پیدا کردن و برای کامپوزیت مناسب شوند.

 

دلیل دوم | نامتناسب بودن لثه ها

گاهی پیش می آید که برای بعضی افراد، نسبت و اندازه لثه ها در همه نقاط یکسان نیست. چنین حالتی سبب می شود که بعضی دندان ها کوچک تر یا بزرگ تر از سایر دندان ها دیده شده و به نظر برسند. این عدم تعادل باعث می شود که برخی دندان ها بیشتر از سایرین در مرکز توجه قرار بگیرند. این مشکل می تواند با جراحی لثه ها بر طرف شود.

دلیل سوم | وجود نداشتن فاصله مناسب بین دندان ها

در کامپوزیت کردن دندان ها، لایه ای از مواد که به آن کامپوزیت گفته می شود، روی دندان ها قرار می گیرد. در بعضی افراد، تعدادی دندان وجود دارند که به قدری به هم نزدیک و چسبیده هستند که هیچ فاصله مناسبی بین آن ها وجود ندارد. در چنین حالتی امکان قرار دادن مواد کامپوزیت روی دندان فراهم نیست و به همین دلیل نیاز است تا با جراحی لثه فاصله مناسبی میان چنین دندان هایی ایجاد شود.

دلیل چهارم | جدا شدن بافت لثه از دندان ها

برای افرادی که در نتیجه بیماری یا افزایش سن دچار عقب رفتگی لثه شده اند، نیاز به جراحی کردن لثه قبل از کامپوزیت دندان ها وجود دارد. در چنین مواردی، بافتی نرم به لثه پیوند می خورد که به این حالت بازسازی لثه یا پیوند لثه نیز گفته می شود. این کار از زوال بیشتر لثه جلوگیری کرده و علاوه بر زیبایی، سلامت را هم به همراه دارد.

دلیل پنجم | نیاز به خارج کردن دندان وجود دارد

کامپوزیت می تواند ایرادات جزئی دندان ها را بر طرف کند؛ یعنی اگر نامرتبی خیلی کمی در دندان ها وجود داشته باشد، با کامپوزیت بر طرف می شود. گاهی پیش می آید که دندانی روی دندان دیگر قرار گرفته یا یک دندان تا اندازه ای کج شده است که به دندان های پیرامون خود فشار وارد کرده یا فاصله استاندارد میان دندان ها را از بین برده است. در چنین شرایطی بهترین راه این است که دندان کج کشیده شود و این کار نیاز به یک جراحی کوچک لثه دارد.

 

هزینه جراحی لثه قبل از کامپوزیت

جراحی لثه قبل از کامپوزیت کردن در دسته جراحی های کوچک است. بیشتر این جراحی ها بدون بیهوشی و تنها با بی حسی موضعی انجام می شوند. بازه زمانی جراحی های لثه ای قبل از کامپوزیت نیز کوتاه است. با این حال عوامل زیادی بر هزینه جراحی لثه تأثیر گذار هستند؛‌ به همین دلیل بهتر است برای استعلام دقیق هزینه جراحی با متخصصان سایت دکتر کندری مشورت کنید.

منبع: drkondori.com